Звернення начальника Красноградської РВА Віктора ВОЙТЕНКА до Дня пам’яті жертв Голодоморів

Сьогодні день великого суму та скорботи, бо ми з болем згадуємо страшні муки і переживання українського народу в 1932-1933 роках і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років.
Штучні Голодомори – найтрагічніші сторінки історії українського народу. Масштабна національна трагедія, що забрала тисячі життів українців, це незагоєна фізична і духовна рана, яка пекучим болем пронизує пам’ять багатьох поколінь.
Долучіться в цей день о 16:00 до загальнонаціональної хвилини мовчання. Згадайте про мільйони людських життів, які Україна втратила внаслідок Голодомору і масових штучних голодів. Цього року ми вдруге вшановуватимемо жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни.
Трагічні події та злочини сьогодення доводять: жива пам’ять надзвичайно важлива; ті, хто чинить злочини проти людства, мають бути засуджені світовою спільнотою.
Тож засвітіть вогник у домівці як вияв скорботи за загиблими, віри в перемогу України й готовності докласти зусиль, щоб геноциди не повторювалися.
З непохитною вірою в Україну, Перемогу та кожного з нас, начальник Красноградської районної військової адміністрації Віктор ВОЙТЕНКО