Під головуванням начальника Красноградської РВА Віктора ВОЙТЕНКА відбулася нарада щодо діяльності та основних напрямків роботи служби у справах дітей району та кожної територіальної громади

Сьогодні, 01 листопада 2023 року, під головуванням начальника Красноградської РВА Віктора ВОЙТЕНКА відбулася нарада щодо діяльності та основних напрямків роботи служби у справах дітей району та кожної територіальної громади.
«Ми всі розуміємо наскільки важливим є цей напрямок роботи, оскільки мова йде про дітей, позбавлених родин. І тому, ми всі разом повинні шукати нові форми та методи роботи, аби зробити перебування дітей у нових сімʼях та дитячих будинках сімейного типу максимально комфортним. І це не лише про якісні побутові умови проживання, це й про психологічний клімат в сімʼї» – наголошує керівник району, спілкуючись з фахівцями служб.
Під час конструктивного діалогу обговорили питання здійснення контролю за умовами утримання і виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в прийомній сім`ї та дитячих будинках сімейного типу зокрема, соціальне супроводження прийомних сімей та ДБСТ, розвиток сімейних форм виховання загалом.
Крім того, на нараді йшлося про здійснення соціального супроводження прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, що є надзвичайно відповідним завданням і важливим, бо незважаючи на те, що у цих сімей вже є досвід у вихованні та адаптації прийомних дітей до нового середовища, все одно вони дуже часто потребують кваліфікованої допомоги, адже в процесі функціонування прийомної сім’ї чи ДБСТ у прийомних батьків-вихователів завжди виникають додаткові питання про особливості поведінки дитини, про роль біологічної сім’ї у її житті, про формування статевої культури дитини, про психологічні особливості виховання дітей різного віку, про захист їх прав.
Головне у цьому питанні – взаємодія усіх зацікавлених сторін.
За підсумками наради керівником району дані відповідні доручення фахівцям служб. Було напрацьовано спільний алгоритм дій та домовлено проводити такі конструктивні зустрічі-спілкування щомісячно. Працюємо далі.