У Харківській ОВА тривають навчання в межах проєкту «Прозорість та підзвітність»

Чергову нараду-навчання під головуванням начальника відділу з питань запобігання та виявлення корупції Харківської ОВА Костянтина Ісаєва провели для усіх керівників підрозділів по роботі з кадрами облвійськадміністрації.

Під час лекції обговорювали теми відновлення обов’язкового декларування держслужбовців, форми контролю. А також окрему увагу приділили проведенню спеціальних перевірок, законодавчим нормам та вимогам до цього процесу.

«Відповідно до вимог законодавства, детальні спецперевірки мають проводитись по відношенню до державних службовців категорії «Б», яких прийняли на посади під час воєнного стану до 13 жовтня. Стосовно таких категорій, спеціальні перевірки необхідно розпочати не пізніше 31 січня 2024 року. До цього часу, людина має подати декларацію за попередній рік та надати повний комплект документів. Якщо службовець подається на посаду після 13 жовтня, то спочатку стосовно нього мають провести спец перевірку, а потім призначати на посаду», – пояснив Костянтин Ісаєв.

Також під час лекції обговорили порядок вилучення з відкритого доступу декларацій особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.