У Дергачах завершують відновлення перших будинків, постраждалих від ворожих обстрілів

Відбудова об’єктів проходить за кошти фонду ліквідації наслідків збройної агресії та місцевого бюджету. Загалом цього року в місті Дергачі відновлюють 17 багатоквартирних будинків.

За дорученням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, хід робіт у Дергачах перевірив його заступник Михайло Харнам.

«На сьогодні у місті Дергачі триває відновлення будинків на двох вулицях – Центральній і 23 серпня. У багатьох будинках, крім зовнішніх робіт з ремонту покрівлі, утеплення та облаштування фасадів, а також заміни вікон, приводяться до ладу під’їзди й сходові марші. За потреби вставляються вибиті в квартирах двері, облаштовуються підвали, виконуються штукатурні роботи», – розповів Михайло Харнам.

Усі 17 будинків у місті планують завершити до грудня цього року. У планах також – благоустрій прилеглої території.

Як розповів начальник Харківської районної військової адміністрації Володимир Усов, ці дві вулиці у Дергачах – одні з найбільш постраждалих від ворожих обстрілів.

«Багатоквартирні будинки, розташовані тут, зазнали значних руйнувань. Станом на сьогодні, три будівлі перебувають на стадії готовності 99%. Відбудову ще двох житлових об’єктів виконано на 90%», – зазначив Володимир Усов.

Також у Харківському районі цього року планується почати відновлення 10 багатоквартирних будинків у Руській Лозовій і по 1 – в Докучаєвському та Рогані.