Робота для ВПО: ТИ потрібен!

У вересні поточного року стартувала Всеукраїнська інформаційна кампанія «Робота для ВПО: ти потрібен», метою якої є допомога внутрішньо переміщеним особам працевлаштуватися та інтегруватися в нових умовах. Ініційована кампанія Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України і триватиме упродовж вересня – жовтня 2023.  Результатом передбачається посилення комунікації між Державною службою зайнятості, органами влади та місцевого самоврядування, іншими інституціями, які опікуються внутрішньо переміщеними громадянами, заради ефективної інтеграції ВПО у громади, створення нових робочих місць для їх працевлаштування, стимулювання незайнятих громадян до пошуку роботи, а головне – підвищити рівень обізнаності ВПО про реалізацію активних програм сприяння зайнятості населення.

У рамках цієї інформаційної кампанії організовані заходи з інформування внутрішньо переміщених осіб про послуги служби зайнятості. Також ведеться системна робота з роботодавцями щодо важливості надання та створення робочих місць для працевлаштування ВПО, в тому числі із застосуванням державних програм, спрямованих на покращення ринку праці та підтримку бізнесу, зокрема надання роботодавцю компенсації на оплату праці працевлаштованих внутрішньо переміщених осіб.

Служба зайнятості надає переселенцям широкий спектр соціальних послуг з урахуванням їх можливостей, інтересів та професійного досвіду, зокрема:

  • індивідуальне планування працевлаштування;
  • пошук підходящої роботи та сприяння у працевлаштуванні;
  • професійне навчання та надання ваучерів;
  • надання грантів для створення або розвитку власної справи.

Докладніше про основні програми та послуги служби зайнятості для ВПО посиланням: https://www.dcz.gov.ua/novyna/poslugy-dlya-vpo-vid-sluzhby-zaynyatosti  

Сьогодні служба зайнятості готова оперативно забезпечити внутрішньо переміщених осіб усіма необхідними послугами за допомогою соціальних мереж та електронних засобів комунікацій. 

Консультацію фахівців можна отримати через Telegram-канал онлайн підтримки Харківської обласної служби зайнятості https://t.me/KharkivOCZ

Інформацію щодо послуг служби зайнятості нададуть фахівці Красноградської філії Харківського обласного центру зайнятості за                      тел.: (057) 765 30 85 або за адресою: м. Красноград, вул. Соборна, 81 А.