Відбулось спільне засідання штабу з організації підготовки до осінньо-зимового періоду 2023-2024 рр. та КТЕБ НС Красноградського району.

Сьогодні під головуванням начальника Красноградської РВА Віктора ВОЙТЕНКА відбулось спільне засідання штабу з організації підготовки до осінньо-зимового періоду 2023-2024 рр. та комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Красноградського району.
Засідання відбулося за участі голів територіальних громад, керівників житлово-комунальних та дорожніх підприємств, установ та організацій, представників ГУ ДСНС району та закладів освіти і охорони здоров’я.
У порядку денному розглянули ряд важливих питань. Зокрема щодо готовності господарського комплексу, об’єктів соціальної сфери до сталого функціонування у осінньо-зимовий період 2023/2024 рр., про розгортання та забезпечення функціонування пунктів незламності.
Щодо забезпечення протипожежного захисту об’єктів з масовим перебуванням людей (зокрема закладів соціального обслуговування населення, культури, освіти та охорони здоров’я) доповів заступник начальника відділу запобігання надзвичайних ситуацій Красноградського районного управління ГУ ДСНС Андрій ЛОБОДА. Окремо доповідач акцентував увагу на активізації інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення щодо заборони випалювання сухої рослинності або її залишків та передбачуваної адміністративної, а в окремих випадках, кримінальної відповідальності за такі дії.
Крім того розглянули питання щодо необхідності посилення заходів з реалізації “catch-up” кампанії з вакцинації проти кору, епідемічного паротиту та краснухи серед дитячого населення району.
Підсумовуючи засідання Віктор ВОЙТЕНКО зазначив, що стале проходження опалювального періоду залежить від професіоналізму кожного керівника. В умовах воєнного стану не виключені ворожі атаки, тому ми маємо відпрацювати оперативне реагування на можливі екстрені ситуації.