УВАГА! До 31 жовтня 2023 року подовджено термін подачі заяв на виплату одноразової матеріальної допомоги постраждалих від підриву Каховської ГЕС

08.08.2023 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову № 825 «Про внесення зміни до Пункту 8 Порядку надання одноразової матеріальної грошової допомоги постраждалому населенню внаслідок підриву Російською Федерацією греблі Каховської гідроелектростанції», якою подовжено до 31 жовтня 2023 року (включно) термін прийому заяв на виплату одноразової матеріальної грошової допомоги постраждалому населенню внаслідок підриву Російською Федерацією греблі Каховської гідроелектростанції у розмірі 5000 грн.

Постраждалими визнаються ті особи, які – на момент виникнення надзвичайної ситуації, –
● проживали/були зареєстровані/задекларовані у населених пунктах, що розташовані в районах підтоплень Миколаївської та Херсонської областей. Перелік населених пунктів, що розташовані в районах підтоплень разом із переліком вулиць та адрес (за можливістю)
затверджується Миколаївською та Херсонською обласними військовими адміністраціями

● перемістилися після 06 червня 2023 р. з тимчасово окупованих російською федерацією територій Миколаївської та Херсонської областей, які розташовані в районах підтоплень зазначених регіонів. Призначення матеріальної грошової допомоги буде здійснюватись
органами соціального захисту населення.

Для того, щоб отримати допомогу, постраждалому достатньо подати відповідну заяву за місцем фактичного проживання до ЦНАПу, уповноважених осіб старостинських округів, або до органу соціального захисту населення.

З документів необхідно пред’явити:
– документ, що посвідчує особу, або єДокумент, – документ, що підтверджує реєстраційний номер облікової картки платника податків,
– для дітей – свідоцтво про народження дитини або е-свідоцтво про народження. Інформація про неповнолітню дитину включається до заяви одного з батьків.

При цьому заяву про надання матеріальної грошової допомоги особі, яка визнана судом недієздатною, може подавати її законний представник або уповноважена особа органу опіки та піклування. Звертаємо увагу, що у випадку, якщо документи були втрачені, людина може пред'явити їхні скан- чи фотокопії або використовуються відомості з Єдиного державного демографічного реєстру та інших державних інформаційних ресурсів.

Виплата коштів проводиться у визначений постраждалою особою спосіб – через АТ „Укрпошта” або через банківську установу.
Одноразова матеріальна грошова допомога постраждалому населенню внаслідок підриву греблі Каховської гідроелектростанції надається незалежно від факту надається незалежно від факту отримання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам.