ДО УВАГИ ЗАКЛАДІВ ГРОМАДСЬКОГО ХАРЧУВАННЯ

Затвердження протиепід.Заходів

Відповідно до постанови  головного державного санітарного  лікаря   України від 06 жовтня 2021 року № 13 «Про затвердження  протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування на період карантину у зв’язку з поширенням  коронавірусної  хвороби  (COVID-19)» організація роботи та обслуговування  у закладах громадського харчування здійснюється відповідно до вимог санітарного законодавства,  законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів, вимог встановлених Кабінетом Міністрів України на період карантину та і з урахуванням необхідності забезпечення належних протиепідемічних заходів (далі – заходи), спрямованих на запобігання ускладнення епідемічної ситуації внаслідок поширення коронавірусної хвороби (COVID-19).

  1. Відповідальність за організацію та виконання протиепідемічних заходів покладається на керівника та/або адміністратора закладу.
  2. Особа, яка пройшла відповідний інструктаж та призначена відповідальною за дотриманням протиепідемічних заходів у закладі, забезпечує:

щоденний контроль за виконанням заходів;

проведення роз’яснювальної роботи з персоналом щодо індивідуальних заходів профілактики та реагування на виявлення симптомів COVID-19 серед персоналу;

інформування персоналу з питань вакцинації, профілактики та протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19);

розробку алгоритмів дій на випадок надзвичайної ситуації, пов’язаною з реєстрацією випадків захворювання на COVID-19 серед персоналу закладу;

недопущення до роботи персоналу, визначеного таким, який потребує самоізоляції відповідно до галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я;

проведення інструктажу для персоналу щодо запобігання поширенню COVID-19, дотримання правил респіраторної гігієни та протиепідемічних заходів.

  1. Допуск до роботи персоналу закладу здійснюється за умови використання засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, після проведення термометрії.
  2. Проведення вимірювання температури тіла рекомендується здійснювати безконтактним методом, у разі здійснення контактним методом – забезпечується обов’язкова дезінфекція виробу, яким здійснюється термометрія, після кожного його використання.
  3. Затвердження протиепід.Заходів