Робочий тиждень у Красноградській РДА розпочався з апаратної наради

Зібрання відбулось під керівництвом голови районної державної адміністрації Віктора Войтенка та за участі голови районної ради, заступників голови райдержадміністрації, голів територіальних громад, керівників структурних підрозділів РДА, підприємств, установ та організацій району.

На початку засідання відбулось представлення новопризначеного т.в.о. начальника Красноградського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Харківської області, яким став підполковник Роман Багмут.

Про стан справ у Красноградскому відділенні управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Харківській області проінформував в.о. начальника Володимир Філіпських.

З метою взаємодії він звернувся до голів територіальних громад  щодо інформування населення з питань надання матеріального забезпечення, страхових виплат та соціальних послуг застрахованим особам та потерпілим внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання на територіях району.

Головні лікарі інформували про стан захворюваності на коронавірусну хворобу та стан вакцинації населення у громадах. Нагадуємо, що наразі триває 5-й етап вакцинації населення, що передбачає щеплення людей без черг та попередніх записів. Працюють пункти щеплень, Центр вакцинації та мобільні бригади.

«Кампанія вакцинації у районі – це дуже важливо. Зараз ми всі працюємо над колективним імунітетом. Тому закликаю всіх не бути осторонь, а все ж потурбуватися про себе та своїх близьких. Вакцинація – єдиний спосіб подолати пандемію!»,  – слова очільника району Віктора Войтенка.

А також, до всіх присутніх донесли інформацію щодо е-лікарняних. Від сьогодні видають електронні медичні висновки з тимчасової непрацездатності.

«Медичні заклади в Україні почали переходити на новий процес формування електронних листків непрацездатності. Поступовий перехід триватиме до 1 вересня. Після 1 вересня створення медичних висновків про тимчасову непрацездатність, як основи для електронного листка непрацездатності,  буде обов’язковим для усіх медичних закладів. Пацієнтам більше не доведеться нести на роботу паперовий листок непрацездатності, щоб зафіксувати факт тимчасової непрацездатності. А роботодавці бачитимуть необхідну інформацію про те, що їхні працівники були непрацездатні в особистому електронному кабінеті на порталі Електронних послуг Пенсійного фонду України»,  –  повідомляє головний лікар Красноградської ЦРЛ Ганна Васенко.

На нараді були обговорені й інші питання життєдіяльності району. За підсумками обговорення очільником району були надані відповідні доручення.