День громади на Кегичівщині

Продовжуючи традицію проведення в Красноградському районі Днів громади, сьогодні відбувся візит до Кегичівської селищної громади.

Делегацію голів громад на чолі з головою Красноградської райдержадміністрації Віктором Войтенком у Кегичівці гостинно зустрічав очільник громади Антон Доценко разом із секретарем ради та своїми заступниками.

Спочатку відвідали місцевий Будинок культури, в якому подивилися виставку робіт народних умільців та майстрів краю, про яку докладно розповіла присутнім начальник відділу культури селищної ради Ганна Коношко. Порадували учасників заходу пісенні та музичні виступи аматорів сцени.

Потім делегація вирушила центральною каштановою алеєю до Пам’ятної стели, розташованої в парку і встановленої на честь прикордонників всіх часів. Тут керівництво поспілкувалося з воїнами-інтернаціоналістами, головою ветеранської організації воїнів Афганістану О.С.Пасічником.

Наступними об’єктами, які відвідав Віктор Войтенко разом з керівниками громад району стали заклади освіти, а саме – КЗ «Кегичівський ліцей» та КЗ «Кегичівський заклад дошкільної освіти №2 (ясла-садок) », де оглянули сучаснообладнаний кухонний блок, власні городики дитсадочку і сучасні відкриті ігрові майданчики, ознайомилися з діяльністю закладів та проблемами, що потребують вирішення.

Опісля відбувся переїзд на поля одного з найкращих господарств Кегичівщини – ПП «Агропрогрес», на яких директор сільгосппідприємства, депутат Харківської обласної ради, Заслужений працівник сільського господарства України Андрій Хвесик ознайомив всіх з новими технологіями вирощування сільськогосподарських культур, продемонстрував посіви пшениці і цукрового буряку.

Також керівник приватного підприємства висловив надію у спілкуванні з головою райдержадміністрації Віктором Войтенком, щодо подальшої співпраці.

Далі, перебуваючи у с. Андріївка, делегація оглянула територію місцевого Свято-Покровського храму та ознайомилися з проектом «Будівництво амбулаторії загальної практики сімейної медицини (АЗПСМ) з вбудованим житлом для лікаря».

На завершення, учасники Дня громади поділилися приємними враженнями від побаченого на Кегичівщині і, вчергове, знову ж впевнилися в дієвості такого спільного обміну досвідом діяльності громад, який сприятиме подальшому розвитку всього району.