День громади: Сахновщинська селищна рада

За доброю традицією, започаткованою головою Красноградської РДА Віктором Войтенком, був здійснений черговий візит до однієї з громад Красноградського району.

Сьогодні гостинною була Сахновщинська громада на чолі якої Володимир Суєцький. Хлібом-сіллю радо зустрічали делегацію з представників керівництва району, голів територіальних громад, депутатів районної та обласної ради у місцевому будинку культури.

Присутні були запрошені на невелику екскурсію, ознайомилися з танцювальними студіями та мали змогу насолодитися танцем зі старовинними рушниками.

У Сахновщинському навчально-реабілітаційному центрі для дітей з особливими освітніми потребами ознайомилися з матеріально-технічною базою центру: сучасними навчальними кабінетами, спортивною залою, ігровими кімнатами, бібліотекою, інтерактивним кабінетом, комп’ютерними класами, фізіотерапевтичним кабінетом, кабінетом ЛФК, логопедичними кабінетами, кабінетом ритміки. В Центрі планується проведення ремонту у спортивній залі та завершення робіт з облаштування у харчоблоці.

Наступним у маршруті був Лигівський старостинський округ. Тут відвідали нову сучасну амбулаторію сімейного типу, найстарішу діючу у громаді школу та новий спортивний майданчик на її території.

Далі відвідали Сахновщинський елеватор, на території якого, присутні могли оцінити його потужності. Обговорили питання підтримки елеватору та домовилася про проведення робочої зустрічі з фермерами району. Також бажаючі мали можливість піднятись на дах, щоб помилуватися красою краю з висоти пташиного польоту .

Завершив маршрут Свято-Покровський Храм. Отець Іоанн ознайомив присутніх з територією Храму, внутрішнім оздобленням. У Храмі функціонує недільна школа для дітей, бібліотека, пункт обміну вживаними речами. Кожної поминальної суботи у Храмі проводяться благодійні обіди. Також на території облаштовано приміщення для нічлігу до п’яти осіб.

По завершенню відбулось підсумовуюче обговорення. Учасники візиту наголошували на тому, що такі виїзди дійсно обꞌєднують. І кожного тижня, зустрічаючись у новій громаді району, все більше зароджується нових ідей, а головне – разом у плідній співпраці, така форма роботи, сприятиме розвитку району.