Відбулась щотижнева апаратна нарада

Сьогодні, 14 червня, відбулась щотижнева апаратна нарада у Великій залі Будинку ради.

Засідання відбулось під керівництвом голови районної державної адміністрації Віктора Войтенка та за участі голови районної ради, заступників голови райдержадміністрації, голів територіальних громад, керівників структурних підрозділів РДА, підприємств, установ та організацій району.

В ході наради  було підбито підсумки за минулий тиждень та обговорено ряд питань щодо планів роботи на поточний робочий тиждень. Зокрема:

Начальник Красноградського районного відділу ДСНС Костянтин Мудрий доповів про результати діяльності відділу та реагування на надзвичайні ситуації. Зазначив, що за вихідні виявлені випадки отруєння грибами 4-х дітей в Кегичівській громаді. Тому головою райдержадміністрації було наголошено на необхідності інформування населення щодо отруєння грибами, які мають небезпечний вплив та токсичність.

Заступник директора центральної районної лікарні Віктор Позняк проінформував присутніх щодо стабільності ситуації захворюваності на коронавірусну інфекцію в районі. Всього на лікування з діагнозом COVID-19 знаходиться 11 чоловік та за минулий тиждень зареєстровано 2 летальних випадки. Також головні лікарі району доповіли щодо отримання нової вакцини AstraZeneca.

Завідувачка Красноградської міжрайонної філії ДУ «Харківський обласний лабораторний центр МОЗ України» Оксана Співак повідомила, що у пробах води з річки Берестової, відібраних на Красноградській міській зоні відпочинку та на колишній зоні відпочинку Зачепилівської громади, виявлено збудник ротавірусної інфекції. Тому даний факт є підставою для обмеження використання водоймища населенням для купання, що може призвести до розповсюдження інфекційного захворювання.

Головна ліснича  ДП «Красноградське лісове господарство» Валерія Білоконь розповіла про готовність підприємства до протипожежних заходів, зокрема, прокладення та відновлення мінеральних лісосмуг задля протидії пожежам.

Очільник району вкотре звернувся до голів територіальних громад з проханням проведення роз’яснювальної роботи серед жителів, а особливо серед сільгоспідприємців щодо проведення заходів протипожежної безпеки, зокрема покіс трави біля лісових масивів та сільськогосподаських угідь задля попередження пожеж на місцевості.

Представниця місцевого відділу освіти Оксана Васеленко сповістила щодо проведення 15 червня останнього ЗНО з географії, яке відбуватиметься на базі двох пунктів тестування – Красноградського ліцею №2 та ліцею №4.

Крім того, відбувається підготовка до проведення заходу з нагоди вшанування випускників, яке відбудеться 19 червня в приміщенні Будинку техніки.

По завершенню наради головою райдержадміністрації було надано ряд рекомендацій та доручень.