День громади: Зачепилівська селищна рада

Обмін досвідом між громадами — це запорука успішного розвитку району.

Під такою егідою кожного робочого тижня проходять виїзні зустрічі керівництва району з головами територіальних громад в одній з громад Красноградщини.

Така ініціатива була запропонована головою Красноградської районної державної адміністрації Віктором Войтенком, який запевняє, що такі не «‎кабінетні» зустрічі стануть поштовхом для ефективної взаємодії та співпраці.

Цього тижня відвідали Зачепилівську територіальну громаду на чолі якої Олена Петренко, яка радо зустріла керівництво та колег, познайомила з працівниками селищної ради та провела ознайомчу нараду щодо стану соціально-економічного розвитку громади.

По завершенню наради всім присутнім було запропонована мініекскурсія по закладах освітянської сфери. Відвідали дошкільний заклад «Ромашка» та комунальний заклад «Орчицька початкова школа», де керівниці ознайомили з роботою закладі.

Учасники виїзду побували й в Зачепилівській ЗОШ І-III ступенів, де місцевий начальник відділу освіти Олександр Зеленський повідав присутнім про проєкт капітальних ремонтних робіт частини внутрішніх приміщень корпусу закладу, а також подивились на новий ремонт приміщення будинку дитячої та юнацької творчості.

Крім того, сьогодні відбулась зустріч з вчителями місцевих шкіл на якій обговорили нагальні питання, які турбують освітян.

Окрім закладів освітянської галузі, ознайомились з проведеними заходами благоустрою території «Алеї Володимира Кривошеї, загиблого воїна афганця», на якій красуються висаджені троянди, фонтан та меморіальні комплекси.

Також відвідали та побачили душу селища – Свято-Архангело-Михайлівський храм на чолі з отцем Ігорем. Учасники заходу мали змогу зайти до храму, помолитися, поставити свічки та доторкнутися до мощів святих.

На завершення програми об’їзду обговорили робочі питання. Учасники діалогу високо оцінили якість та користь для себе таких виїздів, адже в процесі всі обмінюються важливими ідеями для своїх громад, що однозначно сприятиме процесу розвитку району.