День громади у Наталинській сільській раді

Голова Красноградської райдержадміністрації Віктор Войтенко ініціював запровадити в районі День громади, який передбачає щотижневе відвідування головами громад та керівництвом району одну громаду Красноградщини.

«Головна мета таких візитів – обмін досвідом. Приїжджаючи до громади, ми маємо бачити як хороше, так і проблемні моменти. Разом і тільки у співпраці ми зможемо спланувати зміни та втілити їх у життя», – зазначає очільник району Віктор Войтенко.

Ініціатива була підтримана головами громад і сьогодні здійснено перший такий виїзд до Наталинської громади.

Зустріла учасників виїзду керівниця громади Олена Третяк, яка представила своїх заступників та колектив сільської ради. У рамках зустрічі була проведена робоча нарада на якій обговорили соціальний та економічний розвиток громади, житлово-комунальне господарство, благоустрій, земельні відносини, питання залучення інвесторів та інше.

По завершенню наради всі запрошені перемістилися до центру надання адміністративних послуг, де було проведено знайомство з працівниками. Голова громади зазначає, що ближчим часом планують ввести земельні послуги, паспортного столу, державного реєстратора.

Потім пройшло ознайомлення з діяльністю КЗ «Наталинський ліцей Наталинської сільської ради Красноградського району», а також з дошкільним підрозділом освітнього закладу. Директор ліцею Олена Гаврилова інформувала гостей про поточну діяльність.

Голова сільської ради розповіла учасникам виїзного заходу про проект капітального ремонту елементів благоустрою паркової зони в с. Наталине та у с. Петрівка, що біля храму, де до речі вже красуються нововисаджені ялинки, сосни, липи та берези. Цієї весни провели роботи по благоустрої захаращеної території та очікують ближчим часом прокладення доріжок, встановлення альтанок та побудову фонтану.

Також сьогодні відвідали ТОВ «Агрофірму «Пісчанську», де директор Департаменту тваринництва Костянтин Джуман провів екскурсію по підприємству та розповів про роботу молочного комплексу з виробництва молока екстра класу зі всією відповідною інфраструктурою.

По завершенню об’їзду було проведене обговорення  робочих питань, напрацьовані алгоритми вирішення проблемних аспектів в роботі та розроблено шляхи подальшої співпраці. На наступному тижні День громади проведуть у Зачепилівській територіальній громаді.