Питання підготовки Красноградських пунктів тестування до ЗНО-2021 обговорили з територіальними громадами

9 лютого під головуванням Олександра Кайдаша у райдержадміністрації відбулася нарада з головами територіальних громад, під час якої обговорили ряд питань з підготовки Красноградських пунктів тестування до ЗНО-2021.
Місто Красноград визначено одним із дев’яти округів проведення ЗНО-2021 у Харківській області.
За словами начальника відділу освіти Красноградської міської ради Антоніни Турової, зовнішнє незалежне оцінювання для абітурієнтів Красноградського району, включаючи Красноградську, Наталинську, Зачепилівську, Кегичівську, Сахновщинську, Старовірівську територіальні громади, буде організовано з шести предметів:
➡️англійська мова – 25 травня,
➡️математика – 28 травня,
➡️українська мова і література (українська мова) – 01 червня,
➡️історія України – 04 червня,
➡️біологія – 10 червня,
➡️географія – 16 червня.
✅Цього року в пунктах тестування Красноградського округу вперше буде проводитися зовнішнє незалежне оцінювання з англійської мови. За проєктними розрахунками близько 400 осіб будуть учасниками ЗНО з цього предмета. Планується задіяти 2 пункти тестування з відповідно оснащеними 29 аудиторіями.
Відповідно до вимог чинного законодавства аудиторії пунктів тестування з іноземної мови повинні бути забезпечені пристроями для програвання аудіокомпакт-дисків зі звуковим записом, що обладнані вмонтованою або зовнішньою акустичною системою.
За результатами обговорення, у зв’язку з тим, що коштів на зазначені потреби в бюджеті відділу освіти Красноградської міської ради на 2021 рік не передбачені, територіальними громадами було прийнято рішення про виділення субвенції з бюджетів громад на зазначені потреби.