Робочою групою РДА обстежено стан узбіч уздовж автомобільних доріг загального користування місцевого значення

Керуючись законами України «Про місцеві державні адміністрації», «Про благоустрій населених пунктів», з метою забезпечення реалізації державної політики у сфері благоустрою, належного утримання маршрутів, за якими курсують шкільні автобуси, забезпечення безпеки дорожнього руху розпорядженням голови райдержадміністрації затверджено склад тимчасової робочої групи з обстеження лісосмуг та узбіч уздовж автошляхів.
Так, учора 29 грудня робочою групою на чолі з Олександром Кайдашем, до складу якої крім представників райдержадміністрації увійшли представники міської ради, філії ДЕП та Красноградського Держлісгоспу, було проведено об’їзд та огляд стану узбіч автомобільних доріг загального користування місцевого значення.
За результатами роботи встановлено, що на в’їздах та уздовж автомобільних доріг між населеними пунктами є ряд недоліків. Так, ділянка автодороги між селищами Дослідне та Куми знаходиться украй незадовільному стані: узбіччя уздовж автодороги захаращено сухою поросллю та нависаючим над проїжджою частиною дороги гіллям дерев, що призводить не тільки до звуження автомобільної дороги, а й становить велику небезпеку для учасників дорожнього руху. Через негоду, ожеледь, налипання льоду, що спостерігається останніми днями, ситуація погіршилась, адже обмерзлі гілки дерев, не витримуючи своєї ваги, обламуються і це може призвести до аварійних ситуацій на дорозі. Тим паче, що по зазначеній ділянці автодороги щодня курсують шкільні автобуси.
З огляду на вищевикладене, головою райдержадміністрації було дано доручення філії «Красноградське ДЕП» спільно з державним підприємством «Красноградське лісове господарство» впорядкувати територію, прилеглу до зазначеної вище частини автомобільної дороги, та здійснити кронування дерев.
Роботи з благоустрою узбіч триватимуть і надалі.