Регіони обговорили стан виконання програми Президента України «Велике будівництво»

23 грудня відбулась селекторна нарада під керівництвом Міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова.

Від Харківської області в нараді взяли участь перша заступниця голови Харківської ОДА Тетяна Єгорова-Луценко та профільний заступник Руслан Тихонченко.

Так, цього року в Харківській області в межах програми Президента України «Велике будівництво» здійснюється будівництво, реконструкція та капітальний ремонт 5 шкіл, 5 садочків, 5 стадіонів, реконструкція та капітальний ремонт приймальних відділень, а також поточний середній ремонт автомобільних доріг загального користування місцевого значення.

Як зазначила Тетяна Єгорова-Луценко, наразі будівництво загальноосвітніх навчальних закладів та дошкільних навчальних закладів завершено на 100%, спортивних об’єктів – на 99,4%. Зокрема, до кінця року планують завершити будівництво фізкультурно-оздоровчого комплексу в смт Новопокровка Чугуївського району.

«До кінця року всі роботи по цьому об’єкту завершимо, на наступний рік залишаться лише роботи, пов’язані з упорядкуванням території», – запевнила перша заступниця голови ОДА.

Олексій Чернишов відзначив досягнення Харківської області у напрямку будівництва спортивних споруд та дитячих садочків. Зокрема, у міністерській презентації результатів програми кращими були відзначені будівлі ФОКу в Дергачах та дитячого садочку в Пісочині.

kharkivoda.gov.ua