Перші кроки новообраних місцевих рад: набір консультаційних матеріалів

На замовлення Мінрегіону України за сприяння Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні» експерти розробили набір консультаційних матеріалів з організації перших кроків новообраних місцевих рад та їхніх виконавчих органів в умовах адміністративно-територіальної реформи. Тут ви можете знайти як методичні рекомендації, які містять практичні поради та зразки документів, так і вебінари із роз’ясненнями та презентації.

Матеріали складаються з окремих блоків, призначених окремо для використання органів місцевого самоврядування територіальних громад, районних рад, а також висвітлюють окремі кадрові питання, пов’язані з майбутньою реорганізацією районних державних адміністрацій.

Звертаємо вашу увагу, що матеріали розроблені з урахуванням приписів законопроєкту «Про внесення змін до деяких законів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування і районних державних адміністрацій», а отже використовувати їх до набрання чинності цим законопроєктом можна тільки для попередньої підготовки ваших актів та дій.

decentralization.gov.ua