Управління соціального захисту населення Красноградської районної державної адміністрації інформує

ТОРГІВЛЯ ЛЮДЬМИ – ПРОБЛЕМА СЬОГОДЕННЯ

У 2013 році Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй проголосили 30 липня Всесвітнім днем протидії торгівлі людьми, зазнавши, що в цей день необхідно підвищувати рівень поінформованості громадян стосовно глобальної проблеми торгівлі людьми і привертати увагу до важкого становища жінок, чоловіків і дітей, які стали жертвами цього злочину, а також заохочувати людей активно допомагати постраждалим і протидіяти торгівлі людьми.

Торгівля людьми – це форма сучасного рабства та порушення прав людини, що здійснюється з метою отримання прибутку з експлуатації чоловіків, жінок і дітей. Це також кримінальний злочин, який карається згідно з Кримінальним кодексом України позбавленням волі на строк від 3-х до 15 – ти років.

Кожному, хто потрапив у рабство, можна допомогти та покарати кривдників, але для цього потрібно повідомити відповідні служби:

  • Департамент соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації: (057) 705 00 22;
  • Номер телефону Національної гарячої лінії з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів:

         0 800 505 501(безкоштовно зі стаціонарних телефонів) та 527

  • Національна “гаряча лінія” з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації:

         0 800 500 335 або 116 123 (короткий номер з мобільного)

В Красноградському районі  відповідальним структурним підрозділом щодо надання допомоги особам, постраждалим від торгівлі людьми є Управління соціального захисту населення Красноградської райдержадміністрації, яке знаходиться за адресою: м. Красноград,  вул. Бєльовська 84, тел. (05744) 73802

Не будьте байдужими, якщо Вам відомий факт торгівлі людьми не мовчіть про це!