У РДА затвердили список дітей-сиріт на виплату грошової компенсації з метою придбання житла

Наразі поліпшення соціального захисту осіб з числа дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, придбання їм житла залишаються у пріоритеті державної політики. Адже такий важливий факт, як придбання житла, дає упевнений старт у житті кожної дитини-сироти.

Так, 22 липня 2020 року під керівництвом заступника голови РДА Олександра Машка відбулося засідання комісії з питань формування пропозицій стосовно потреби щодо спрямування субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, і визначення дітей, яким буде придбано житло або призначено грошову компенсацію.

У 2020 році право на отримання житла за рахунок субвенції або грошової компенсації відповідно до вимог чинного законодавства за власним вибором мають діти віком від 16 до 23 років у порядку черговості взяття на квартирний облік, у тому числі діти, які досягли 23-річного віку протягом поточного бюджетного року.

За результатами обговорення вирішили, що субвенція з державного бюджету місцевому буде спрямовуватись на виплату грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення для дітей з метою придбання житла.

Комісією затверджено список дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа віком від 16 до 23 років, які перебувають на квартирному обліку для виплати грошової компенсації у 2020 році за рахунок субвенції з державного бюджету, із визначенням окремо щодо кожної дитини обсягу такої компенсації. Таких дітей в Красноградському районі нараховується 32 чол. Потреба у фінансуванні складає 13,5 млн.грн.

Комісією складено необхідний протокол, який буде затверджений РДА та направлений до Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації для прийняття рішення.