Район обов’язково повинен мати стратегію розвитку не на рік, а на 3-5 років, як мінімум

На цьому наголосив голова РДА Олександр КАЙДАШ під час проведення апаратної наради, яка сьогодні відбулася у райдержадміністрації.
Очільник району зазначив, що стратегічне планування має на меті поетапне вирішення найбільш актуальних локальних проблем району, з урахуванням оптимального розподілу фінансових ресурсів.
Влада на місцевому рівні сьогодні має справу зі складними і загрозливими проблемами: незадовільний технічний стан насосної станції ІІ підйому, технічне старіння обладнання та споруд механічної та біологічної очистки на очисних спорудах та інші проблеми. Звичайно, провести реконструкції цих об’єктів не по силі районному та обласному бюджетам, адже потребують значних капіталовкладень. Інша справа, коли розробляється стратегія розвитку, фінансування заходів розраховується не тільки на власні ресурси та обласний бюджет, а й на кошти державної субвенції, ДФРР, кошти міжнародної технічної допомоги та інші донорські кошти.
“Я здивований, чому у попередні роки в районі не була розроблена та затверджена стратегія розвитку Красноградського району на декілька років уперед, тим паче, що бюджет розвитку дозволяв це зробити”, – говорить Олександр КАЙДАШ. .
Голова РДА дав доручення створити робочі групи по галузям розвитку для підготовки стратегії розвитку району.

На нараді обговорили також питання відкриття об’єкту – комплексного реабілітаційного центру для дітей з інвалідністю, який реалізовано в минулому році на кошти Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ. Районна рада на засіданні сесії надала згоду на прийняття зазначеного об’єкту благоустрою до спільної власності територіальних громад. Наразі залишається відкритим питання облаштування центру пожежною сигналізацією та питання передачі земельної ділянки Укрзалізницею у власність громади. Міський голова Володимир МАКСИМ доповів, що вичерпний перелік документів підготовлений міською радою та направлений до Укрзалізниці для прийняття відповідного рішення.
Олександр КАЙДАШ звернувся з проханням до міської ради прискорити процес оформлення документів, щоб найближчим часом центр міг розпочати свою роботу.

Крім того, у порядку денному керівники житлово-комунальних підприємств прозвітувати про стан підготовки до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 рр.

На нараді також були розглянуті й інші питання життєдіяльності району.