На Красноградщині триває підготовка до відкриття дитячих садочків у зв’язку з пом’якшеннями карантинного режиму

Відповідно до постанови уряду із 25 травня дозволяється відвідування закладів дошкільної освіти. Проте, відповідне рішення ще має прийняти місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

10 червня голова РДА Олександр КАЙДАШ здійснив об’їзд міських дошкільних закладів та с. Піщанка з метою вивчення стану готовності до відновлення роботи дитячих садків після чергового етапу пом’якшення карантину. Очільник району оглянув приміщення, поспілкувався з колективом та кожному закладу передав дезінфікуючі засоби.
Наразі заклади адаптують свої приміщення до змін у роботі, тимчасово відмовляються від традиційних іграшок, звичних зустрічей дітей та реорганізовують навчально-виховний процес, відповідно до рекомендацій МОЗу задля комфортного та безпечного перебування дітей у закладах.
Голова РДА наголошує, що зараз надзвичайно важливо забезпечити максимальне виконання рекомендацій МОЗ та якісно підготувати садочки до відновлення роботи. Додатково вирішується питання щодо забезпечення безконтактними термометрами для щоденного температурного скринінгу дітей та вихователів.
Також працівники освіти провели моніторинг серед батьків на готовність їх вести дитину до садочків після карантину. За результати опитування тільки в середньому 25-30% батьків будуть готові водити дітей. Тож наразі вивчається питання та проводяться відповідні розрахунки по двом варіантам: або повноцінне відновлення дошкільних установ району або відкриття чергових груп. Найближчим часом питання буде вирішено