Всеукраїнська акція «За чисте довкілля»

Відповідно до розпорядження голови Харківської обласної державної адміністрації від 11.03.2016 №75 з 21 березня 2020 року на території району розпочато проведення щорічної всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля» з метою постійного утримання території міста та сіл у належному стані, їх санітарного очищення, збереження об’єктів загального користування та створення умов сприятливих для життєдіяльності населення.

В рамках цієї акції розроблено план організаційних і практичних заходів в Красноградському районі, з залученням органів місцевого самоврядування, управлінь, організацій та установ незалежно від форм власності.

Мета акції – привернення уваги громадськості до екологічних проблем, формування екологічної свідомості та культури у населення, залучення людей до активної роботи в даному напрямку.

Громадяни повинні гідно  поводити себе на лісових галявинах та берегах річок, не залишаючи після себе сміття та бруду. Якщо так робитиме кожен, то  це і буде вагомий внесок у справу збереження природи, навколишнього природного середовища та чистоти нашого довкілля.

В той же час, зважаючи на ситуацію з поширенням випадків коронавірусної хвороби COVID-19, враховуючи пропозицію Міністерства розвитку громад та територій акція  «За чисте довкілля» та День благоустрою територій населених пунктів, проводиться дотримуючись карантинних обмежень.