Обережно, ожеледиця!

Управління соціального захисту населення районної державної адміністрації повідомляє, що з початку року від КНП «Красноградська ЦРЛ» надійшло 82 повідомлення про нещасні випадки невиробничого характеру. В більшості випадків причиною травмувань була необачність, проте через ожеледицю різко зросла кількість травм серед населення: переломи, забої та надриви зв’язок.

Уникнути травм при падінні можливо, головне – правильно впасти, стверджують експерти та надають ще декілька корисних порад:

– На слизькій дорозі рідше падає той, хто не поспішає. Йти треба короткими кроками, не задираючи передню частину взуття вгору. Рухи робляться вперед, як на лижах.

– Не тримайте руки в кишенях – це збільшує можливість не тільки падіння, але і важчих травм, особливо переломів.

– Не ходіть краєм проїжджої частини дороги. Це небезпечно завжди, а на слизьких дорогах особливо. Можна впасти і вилетіти на проїжджу частину дороги.

– Не перебігайте проїжджу частину дороги під час снігопаду та в ожеледицю.

– Небезпечні прогулянки в ожеледицю в нетверезому стані. У стані сп’яніння травми найчастіше важкі всупереч думці, що п’яний падає завжди вдало.

Якщо, все ж таки, уникнути падіння не вдалося і через деякий час ви відчули біль у голові, нудоту, біль у суглобах, утворилися пухлини – терміново зверніться до лікаря в травмпункт, інакше можуть виникнути ускладнення з поганими наслідками.