Питання публічної безпеки і порядку на території району заслухано на апаратній нараді

25 листопада заступник голови райдержадміністрації Олександр Машко провів апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, установ та організацій.

Про забезпечення публічної безпеки і порядку на території Красноградського району прозвітував Ковтун Олександр Миколайович – начальник сектору моніторингу Красноградського відділу поліції ГУ Національної поліції в Харківській області. За 10 місяців 2019 року в Красноградському відділі зареєстровано та розглянуто 5580 заяв та повідомлень про вчинені правопорушення та інші події (минулого року – 4983), із них заяв, які містять ознаки кримінального правопорушення – 606. Кількість кримінальних проваджень, по яких особи встановлені – 192, кількість осіб, яким повідомлено про підозру – 114, розслідувано кримінальних правопорушень – 222.

Доповідач також зазначив, що за звітний період до адміністративної відповідальності притягнуто 767 осіб, з них: 249 за порушення правил адміністративного нагляду, 197 за розпиття спиртних напоїв, 122 за паління у громадських місцях, 84 скоєння насильства у сім’ї, 43 за дрібне хуліганство, 30 за придбання самогону.

Олександр Машко зазначив на необхідності активізації роботи по патрулюванню центральної частини міста у вечірній час.

Про взаємодію суб’єктів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі доповіла начальник правління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Світлана Гонтар. Вона проінформувала,  що 11 червня 2019 року при Красноградському районному центрі для сімї, дітей та молоді створена районна мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. Метою діяльності мобільної бригади є надання соціально-психологічної допомоги постраждалим особам, зокрема соціальних послуг з консультування, кризового та екстреного втручання, соціальної профілактики відповідно до їх потреб.

Наразі від Красноградського відділу поліції ГУ НП в Харківській області до управління праці та соціального захисту населення надійшло 84 повідомлення про вчинення насильства в сімї, всім постраждалим особам було надано соціальні послуги. Дітей, які постраждали від домашнього насильство не виявлено.