Європейський досвід у превентивній роботі з неповнолітніми особами

Фахівці Красноградського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді прийняли участь у конференції з питань попередження правопорушень серед неповнолітніх, з освітлення та обговорення кращих практик запобігання злочинам, що здійснюються неповнолітніми особами, який проводився Харківським регіональним представником Консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки 16 квітня 2019 року.

На конференцію були запрошені представники різних державних служб та правоохоронних органів, відповідних організацій, кожен з яких по роботі стикається зі злочинами, вчиненими неповнолітніми громадянами – починаючи з профілактики малозначних правопорушень та закінчуючи корекційними заходами та ресоціалізацією.

Під час заходу присутні мали можливість отримати інформацію європейських колег Данії, Німеччини, Польщі, Хорватії та Канади,  перейняти їх досвід та напрацьовані рекомендації щодо запобігання правопорушень та злочинності серед неповнолітніх осіб в їхніх країнах. Були проведені тематичні дискусії, обговорювалися переваги та труднощі застосування законодавства щодо злочинності серед неповнолітніх в Україні. Наприкінці заходу були представлені презентації результатів обговорення за результатами тематичних дискусій.

Отже, подальша співпраця та комунікація з питань ювенальної превенції покращить динаміку показників перевиховання неповнолітніх правопорушників.