У бібліотеці діє платформа ініціатив, куди можуть прийти містяни зі своєю ідеєю щодо покращення міста

Про це повідомила директор районної бібліотеки Наталія Гришина під час виступу на апаратній нараді, яка днями відбулася у райдержадміністрації під головуванням першого заступника голови Валерія Кицюка.

Доповідач зазначила, що наразі бібліотека позиціонується ще й як центр комунікації влади і громади, або платформа ініціатив. Виявляється у місті живе чимало небайдужих красноградців, які бажають долучитися до покращення нашого міста. Тому у бібліотеці утворилася ініціативна група по запровадженню громадського бюджету у м. Краснограді. Громадський бюджет або бюджет участі – це  частина коштів міського бюджету щодо якої мешканці міста самостійно обирають на що їх витрачати шляхом голосування, результати якого мають пряму дію незалежно від волі чиновників та депутатів.

Тож тепер у бібліотеці діє платформа ініціатив, куди можуть прийти містяни зі своєю ідеєю щодо покращення міста.

Наталія Грішина також проінформувала присутніх про стратегічні плани розвитку бібліотеки, основні досягнення установи, про успішне функціонування молодіжного простору – redhub, який на сьогодні  є підрозділом Красноградської районної бібліотеки.

Вже з перших днів за підтримки небайдужих творчих красноградців на постійній і регулярній основі у хабі для молоді запрацювали: студія естради “Коферанс”, фото-відеостудія “Творче життя”, волонтерська ліга “Я – волонтер”, поетична студія “ТОМ”, клуб логічних ігор “Мафія”. Окрім цього у підлітків з’явилась можливість щодня відвідувати цей простір, користуватись усім виділеним майном та технікою. Із самого початку роботи хабу щовечора молодь збиралася, щоб поспілкуватися один з одним, попити гарячого чаю або запашної кави, подивитися цікавий фільм, а потім обсудити його, або, взагалі, залишитися наодинці із собою і своїми думками, або з книжкою.

Окрім цього хаб став ще й майданчиком для проведення масових заходів не тільки бібліотеки, а й інших підприємств та організацій. Адже, маючи гарну матеріально-технічну базу, молодіжний хаб “RedHub” став тим місцем, де охоче проводять різні освітньо-навчальні заходи: тренінги, семінари, конференції, зустрічі тощо.

Серед завдань та цілей районної бібліотеки, які планується реалізувати у 2019 році, це ремонт фойє  другого поверху, реалізація дизайнерського проекту ревіталізації простору приміщення дитячої бібліотеки, оновлення «кейсу послуг» з максимальним покриттям потреб відвідувачів, створення актуальної колекції  інформаційних ресурсів.