Право кожного виборця має бути захищене.

2019 рік — рік виборів. 31 березня в Україні відбудуться вибори Президента, ще через шість місяців, 27 жовтня, українці обиратимуть парламент.

Багатьом громадянам, які мають право голосу, надто знайома проблема з якою їм доводиться стикатися періодично, від виборів до виборів — їхніх прізвищ немає у списках виборців. Така ситуація порушує конституційні права громадян, а саме: позбавляє можливості віддати свій голос за того чи іншого кандидата чи політичну партію. Або ж виникають ситуації, коли у списках для голосування залишаються прізвища людей, які померли, або тривалий час проживають в іншому місті, за іншою адресою, а дехто змінив громадянство та виїхав за межі держави. Ці та інші моменти дратують громадян, викликають обурення, призводять до конфліктних ситуацій.

Аби уникнути подібних негативних явищ та задля наведення порядку просимо Вас уточнити свої персональні дані, звернувшись до відділу ведення Державного реєстру виборців апарату районної державної адміністрації.

Особливо це стосується виборців:

  • кому після дня останніх виборів виповнилося 18 років і які голосуватимуть вперше;
  • змінили прізвище чи місце проживання протягом останнього періоду;
  • мають інформацію про помилкове включення до списків інших громадян, які вже не проживають за адресами, вказаними у списках виборців (змінили місце проживання, померли, або не є громадянами України);
  • виборців, колишніх військовослужбовців строкової служби;
  • громадян, що повернулися з місць позбавлення волі;
  • які під час останніх виборів у списках виборців виявили неточності в своїх персональних даних, або взагалі були відсутні в них та не звернулись до відділу ведення Державного реєстру виборців особисто.

Запрошуємо Вас до відділу ведення Державного реєстру виборців апарату районної державної адміністрації  для усунення неточностей  та помилок під час формування попередніх списків виборців!

При собі необхідно мати паспорт громадянина України, а у разі зміни прізвища – ще й документ, що підтверджує ці зміни.

Наша адреса: м.Красноград, вул.Соборна, 58-а (к. 38, будівля райдержадміністрації), контактні телефони:  7-11-16, 7-10-42.

Прийом громадян здійснюється щоденно, крім вихідних,  з 8.00 до 17.00, у п’ятницю з 8.00 до 16.00. Обідня перерва: 12.00-13.00.