Співпраця органів виконавчої влади з правоохоронними органами – один пріоритетних напрямів діяльності районної державної адміністрації

Тому на апаратній нараді, що відбулася 19 листопада поточного року  у райдержадміністрації під головуванням першого заступника голови Валерія Кицюка, начальник Красноградського відділу Первомайської місцевої прокуратури Харківської області Геннадій Герман проінформував присутніх про роботу органу.

Він зазначив, що з 2014 року органи прокуратури позбавлено функції щодо «загального» нагляду за дотриманням законодавства всіма підприємствами, установами та організаціями незалежно від форм власності, насамперед  це стосується розгляду звернень громадян.

На разі колектив Красноградського відділу за штатом складається з 5 прокурорів. За майже 11 місяців поточного року забезпечено підтримання обвинувачення у суді у понад 180 кримінальних провадженнях із ухваленням обвинувального вироку. За категорією направлених до суду проваджень переважна більшість це крадіжки (близько 100), а також злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотичних засобів (34).

Щодо розгляду звернень, проінформовано, що до прокуратури надійшло понад 100 звернень громадян, з яких 70 направлено в інші відомства, 37 розглянуто по суті, по 14 з них розпочато кримінальні провадження.

Крім того, Геннадій Герман зазначив, що завдяки проведеним реформам як правоохоронної системи, так і в державі в цілому,з’явився потужний та дієвий механізм боротьби зі злочинами економічної спрямованості, насамперед це корупційні злочини та різні зловживання  є бюджетними коштами. Робота по вказаними напрямам налагоджена завдяки впровадженню та роботі численних державних офіційних сайтів – це і публічні закупівлі, і сайти фінансової звітності,судових рішень, і розміщення декларацій тощо.

Наостанок доповідач звернувся до присутніх з проханням  повідомляти органи прокуратури про будь-які зловживання працівників правоохоронних органів, органів державної влади та місцевого самоврядування чи інших осіб про розкрадання державних коштів. Кожне звернення буде належним чином перевірене і кожному повідомленню буде надано належну оцінку.