Управління праці та соціального захисту інформує

Управління праці та соціального захисту населення Красноградської районної державної адміністрації на виконання листа Міністерства соціальної політики України повідомляє, що Міністерство закордонних справ України листом від 17.08.2018 № 203/14-840-1437 відповідно до листа Представництва України при Європейському Союзі поінформувало, що 10 серпня 2018 року Європейська Комісія оголосила конкурс з відбору проектів в рамках ініціативи ЄС «Європейський корпус солідарності», яка відкриває можливості для молодих людей проводити волонтерську діяльність, стажуватись, знаходити робочі місця, а також реалізовувати свої власні проекти направлені на сприяння солідарності в європейському суспільстві.

Зазначена ініціатива ЄС розрахована на 2018-2020 роки з бюджету 375,6 млн.євро. Учасники можуть брати участь в широкому спектрі проектів, допомагаючи вирішувати складні ситуації в Європі, зокрема, надавати допомогу у запобіганні стихійних лих або відновлюваних роботах, сприяти роботі центрів шукачів притулку, допомагати у вирішенні соціальних проблем в громадах тощо.

Тривалість проектів, які, як правило, реалізуються в державах-членах ЄС, – від двох до дванадцяти місяців. Участь у проектах в рамках Європейського корпусу солідарності можуть брати молоді люди у віці 18-30 років, які проживають в державах – членах ЄС та країнах – партнерах.

Також у конкурсі можуть взяти участь представники України.

Водночас, участь фізичних осіб від країн – партнерів, у тому числі від України, обмежена лише проектами у сфері волонтерської діяльності. Юридичні особи можуть брати участь у таких проектах в якості партнерів.

Потенційним учасникам необхідно зареєструватися та подати заявку через Європейський молодіжний портал (https://europa.eu/youth/solidarity_en).

Реєстрація для учасників від країн – партнерів буде відкрита з вересня 2018 року. Більш докладну інформацію щодо умов участі в ініціативі, цілей та пріоритетів, доступного фінансування, вимог та критеріїв, що висуваються до учасників, можна отримати за посиланням : https://ec.europa.eu/youth/solidarity-corps.