Рятувальники локалізували пожежу у Красноградському лісництві

06 вересня о 14:18 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу, що виникла на території Красноградського лісництва біля населеного пункту Наталине.

По прибуттю на місце першого пожежно-рятувального підрозділу ДСНС стало відомо, що горить 5 га низового 2 га верхового хвойного лісу. Вогонь підійшов впритул до людських помешкань та охопив 1 житловий і 1 нежитловий будинок. Через суху і вітряну погоду існувала загроза подальшого розповсюдження пожежі по житловому сектору.

До гасіння пожежі було залучено 14 одиниць техніки та 35 чоловік особового складу ДСНС, 4 трактора та 15 чоловік від лісництва та 15 одиниць пристосованої для цілей пожежогасіння техніки з підприємств Красноградського району.

Крім того, пожежний літак АН-32 здійснив 2 скиди води в осередок пожежі.

В гасінні лісової пожежі також приймав участь і вертоліт МІ-8 ДСНС, який здійснив аварійну посадку. Екіпаж не постраждав.

Завдяки оперативним діям рятувальників о 18:30 пожежу вдалось локалізувати і відвести загрозу житловим помешканням. Евакуація населення не проводилась. Наразі верхової пожежі також не відбувається.

Причина пожежі та матеріальні збитки встановлюється. Постраждалих немає. Роботи з пожежогасіння тривають.