Змінено порядок призначення тимчасової допомоги дітям батьки, яких ухиляються від сплати аліментів

Постановою Кабінету Міністрів №41 від 25.01.2018 року внесені зміни до Порядку призначення та виплати тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідоме.

Відповідно до постанови громадяни, яким розмір аліментів визначений судом у твердій грошовій сумі є меншим від мінімального розміру аліментів на одну дитину (30 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку) втратили право на отримання тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів.

Отримати будь яку інформацію про отримання усіх видів державних допомог можна в управлінні праці та соціального захисту населення за адресою м. Красноград, вул. Бєльовська, 84, або за телефоном гарячої лінії 71810.

Довідково:

– мінімальний розміру аліментів на одну дитину передбачений частиною другою статті 182 Сімейного кодексу України;

Порядок призначення та виплати тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідоме затверджений Постановою Кабінету Міністрів України від 22 лютого 2006 р. №189