Основне завдання працівників ДСНС у районі – не допустити загибелі людей

На цьому наголосив начальник Красноградського районного відділу Головного управління ДСНС України у Харківській області Костянтин Мудрий під час проведення щотижневої апаратної наради, яка сьогодні відбулася у райдержадміністрації.

Він також проінформував, що у 2017 році на території Красноградського району виникла 141 пожежа, що на 57% більше, ніж за аналогічний період 2016 року.

На пожежах загинула 1 особа та ще 2 отримали травми.

Резонансними пожежами були:

  • лісова пожежа в Наталинському лісництві неподалік с. Мартинівка (збиток понад 2 млн.грн.);
  • в готелі Ювілейний по вул. Бєльовській м. Краснограда (збиток 150 тис. грн.);
  • в готелі «Восток» в с. Наталине (збиток 325 тис. грн.);
  • у сіносховищі ПАОП «Промінь» поблизу с. Дружба (збиток понад 250 тис.грн.);
  • у приватному домоволодінні в с.Садове (сума збитку складає 400 тис. грн.).

Важливим досягненням є те, що завдяки підтримці голови райдержадміністрації Євгена Третякова  та депутатського корпусу районної ради у 2017 році були виділені кошти на придбання нового сучасного пожежного автомобіля, який буде повністю укомплектований пожежно-технічний озброєнням. Цей автомобіль зараз виготовляється та наприкінці лютого поточного року буде отриманий районом з заводу.

Зменшення кількості пожеж можливо лише за умови свідомого і відповідального ставлення людей до безпеки власного життя. Тому масово-роз’яснювальні заходи щодо дотримання населенням правил пожежної безпеки будуть проводитися співробітниками державної служби України з надзвичайних ситуацій й у подальшому.