На Красноградщині відбулись урочистості з нагоди професійного свята працівників культури

З нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва у районному Будинку культури відбувся святковий концерт.

«Сьогодні ми вшановуємо людей, чия праця націлена на те, щоб дарувати свято та прикрашати життя всіх навколо. Мало хто замислюється над тим, наскільки важлива та важка праця тих, хто стоїть за справою збереження, розвитку та відтворення духовних скарбів нашого народу. Це і звукооператори, гримери, костюмери, технічний персонал – ті, кого не видно на сцені, але без праці яких не склалась би цілком картина. Разом ми повинні робити усе для того, аби культурний розвиток був доступний і відкритий кожному”, – зазначив очільник району Євген Третяков вітаючи працівників культури та майстрів народного мистецтва з професійним святом.

Під час урочистостей присутні мали змогу переглянути відеопрезентацію, де були висвітлені найяскравіші моменти, пов’язані з розвитком культури на Красноградщині.

Не забули у святковий день і про ветеранів, яким подарували квіти від голови райдержадміністрації Євгена Андрійовича. А кращим представникам галузі голова РДА вручив грамоти.

Грамотами районної державної адміністрації за багаторічну плідну працю, активну культурно-просвітницьку діяльність, вагомий внесок у розвиток культури Красноградського району нагородили:

 

вокальний ансамбль «Баргузіни» Красноградського районного Будинку культури (керівник – Малимоненко Євгеній Миколайович)

гурт козацької майстерності «Булат» Красноградського районного Будинку культури (керівник – Мельніков Анатолій Іванович)

зразковий танцювальний колектив «Крапелька» Красноградського районного Будинку культури (керівник – Пилипенко Тетяна Олександрівна)

народний аматорський театр «АТР-Є» Красноградського районного Будинку культури (керівник – Підберезна Тетяна Олександрівна)

 

Бондаренко Галину Валеріївна – викладача по класу фортепіано, концертмейстера Красноградської дитячої школи естетичного виховання

Данька Сергія Миколайовича – звукорежисера Красноградського районного Будинку культури

Зінченко Аліну Миколаївну – викладача по класу фортепіано Красноградської дитячої школи естетичного виховання

Шарову Світлану Григорівну – хормейстера Красноградської школи естетичного виховання.