Шаховий фестиваль, присвячений Міжнародному дню шахів

Міжнародний день шахів був встановлений ФІДЕ в 1966 році , в Україні це свято на державному рівні відмічається з 2011 року. Зараз міжнародна організація шахів – ФІДЕ налічує 105 країн-учасниць. Одне з провідних місць займає Україна. Адже збірні України ставали чемпіонами шахових Олімпіад, а Руслан Пономарьов та Анна Ушеніна ставали чемпіонами світу з шахів.

20.07. 2017 р. на базі спортивного клубу «Олімп» було проведено шаховий фестиваль за участі кращих шахістів Красноградського , Зачепилівського , Кегичівського районів Харківської області та  м. Харкова. Також участь в змаганнях приймали участь представники Полтавської області. Всього у шаховому фестивалі першість виборювали 33 шахіста.

Привітати шахову громаду прибув головний спеціаліст сектору молоді та спорту Красноградської районної державної адміністрації Сітяєв В.А., ветерани району.

Напружена боротьба на чорно-білих клітках тривала від першого до останнього туру. В результаті 1-2 місце з однаковим результатом 6 з 7 можливих очок набрали представники Полтавської області Валерій Кукушкін та Микола Шевченко. За кращими додатковими показниками чемпіоном став В. Кукушкін. Одразу 6 учасників набрали 5 очок з 7 . За кращими додатковими показниками третє місце посів Віктор Муц ( Красноград). Кращим серед юніорів став Ілля Луценко (Красноград), який у підсумку також набрав 5 очок з 7.