Всеукраїнський фестиваль з брейкдансу “HOT SNEAKERS”

13 травня у Краснограді відбувся Всеукраїнський фестиваль з брейкдансу “HOT SNEAKERS”, в якому взяли участь понад 300 брейкдансерів з усієї України та навіть з Білорусі (м. Гомель). Номінації цього заходу : PRO BOY-GIRL, BEGIN BOY-GIRL, KIDZ BOY-GIRL.

Фестиваль пройшов під патронатом голови райдержадміністрації Євгена Третякова. Генеральним спонсором стало ПАОП “Промінь”. Також допомогу в проведенні заходу надало кафе “Піца”.

Цьогоріч учасники змагались за шість кубків, три з яких були призначені для категорії B-girls (дівчата). Система відбору передбачала, що змагання пройдуть від самого початку один на один, незалежно від кількості учасників. Новинкою стало й те, що збільшилась кількість призових місць. Любителі хіп-хоп культури могли поборотись, крім першого та другого місць, ще й за третє та четверте. Отже, щоб заволодіти кубком та цінними призами довелось постаратись.

Змагання розпочались на центральній площі міста, а продовжились у районному Будинку культури. В підсумку напруженого, але веселого дня переможцями стали:

– номінація PRO BBOYS за 1-2 місце: bboy Ухо (Грайворон, Бєлгород), bboy Пакман (Нікополь);

– номінація PRO BBOYS за 3-4 місце: bboy PJS (Гомель, Білорусія), bboy Крейзі (Харків);

– номінація PRO BGIRLS за 1-2 місце: bgirl Вініла (Харків), bgirl Керот (Полтава);

– номінація PRO BGIRLS за 3-4 місце: bgirl Кейтудза (Харків), bgirl Несті (Харків);

– номінація BEGINERS BOYS за 1-2 місце: bboy Космік Бой (Харків), bboy Трюкач (Красноград);

– номінація BEGINERS BOYS за 3-4 місце: bboy Дабл Ю (Харків), bboy Фентезі (Карлівка);

– номінація BEGINERS GIRLS за 1-2 місце: bgirl Кері (Павлоград), bgirl Несті (Харків);

– номінація BEGINERS GIRLS за 3-4 місце: bgirl Аміна (Павлоград),bgirl Торі (Карлівка);

– номінація KIDZ BBOYS за 1-2 місце: bboy Денвер (Харків) I bboy Ніндзя (Карлівка);

– номінація KIDZ BBOYS за 3-4 місце: bboy Пірат (Кобзівка) і bboy Марк (Полтава);

– номінація KIDZ bgirls за 1-2 місце: bgirl Анна (Красноград) i bgirl Кнопка (Полтава);

– номінація KIDZ bgirls за 3-4 місце: bgirl Касандра (Красноград) і bgirl Рись (Красноград).

Привітав переможців та вручив кубки особисто Євген Третяков. Очільник району давно підтримує молодь та дітей, які займаються брейкдансом. На підтвердження цього він продемонстрував танцювальні елементи  стилю, що викликало шквал емоцій у залі та схвалення бувалих хіп-хоперів.  

“Цей захід, до якого довго та наполегливо готувались організатори, танцівники та керівництво району, об’єднав чимало талановитих представників хіп-хоп стилю. В тому числі цю субкультуру на високому рівні представляють і найменші брейкери. Брейкданс – це танець і спорт в одному. Сьогодні всі відчули потужний заряд енергії та бадьорості, а кожен учасник отримав можливість вдосконалити свою майстерність і самоствердитись”, – наголосив Євген Андрійович.

Поширення хіп-хоп культури як молодіжного культурного тренда, який отримав популярність серед молоді, відбувається завдяки глобальним процесам. Ця субкультура сприймається як мистецтво та ідея свободи. Людей, що живуть хіп-хопом об’єднує не тільки стиль одягу і музика, яку вони слухають, а й ставлення до життя, вміння перетворювати його в мистецтво, вільне від обмежень.  У той же час це є позитивний і корисний феномен, який може захистити молодь від негативних вуличних явищ. Приємно, що Красноградщина стала осередком популяризації цього молодіжного руху.