Красноград – Київ – Чернівці…

Саме такий маршрут довжиною в чотири дні подолали учні Красноградського НВК №2 разом зі своїм керівником, щоб узяти участь у фінальному етапі ІІ Всеукраїнського (ХІІІ Всекримського) конкурсу учнівської та студентської творчості “Змагаймось за нове життя!”, присвяченого Лесі Українці.

Як повідомляє прес-служба конкурсу, цьогоріч на Всеукраїнський конкурс було надіслано більше 4000 заявок, а компетентним журі обрані близько 700 переможців, 300 з яких на 11 березня 2017 року були  запрошені до участі в урочистому нагородженні та великому спільному гала–концерті учасників у місто Чернівці, яке пов`язане з долею двох геніальних письменниць – Лесі Українки та Ольги Кобилянської.

Метою конкурсу є сприяння глибшому ознайомленню молоді зі спадщиною великої української поетеси Лесі Українки, виховання почуття патріотизму, національної гідності та особистої відповідальності за майбутнє нашої Батьківщини.

Конкурс відбувався вже традиційно в семи номінаціях: твір, декламація, інсценізація, науково-пошукова робота, малюнок, аудіовізуальний твір і вокал. Роботу конкурсантів оцінювало професійне журі, до складу якого увійшли відомі письменники, поети, журналісти, актори, науковці та громадські діячі з Полтавщини та України. Головою журі була професор, доктор філологічних наук, екс-директор Музею Лесі Українки в Ялті Світлана Кочерга.

Серед учасників концертної програми була учениця Красноградського НВК №2 Прядко Карина.

На гала-концерті за результатами конкурсу Сліпченко Анастасія, учениця 10 класу, нагороджена дипломом ІІ ступеня у номінації «Малюнок»; Алласов Руслан та Тарабан Ілона, учні 1-А класу, нагороджені дипломами ІІ та ІІІ ступеня у номінації «Декламація»; Прядко Карина та Чуприна Святослава, учениці 9 класу, – дипломами І та ІІІ ступеня теж у  номінації «Декламація». Ще одна учениця 9 класу Лободенко Каміла була відзначена дипломом ІІ ступеня у номінації «Науково-пошукова робота». Керівники отримали подяки.

Приємно  усвідомлювати, що слово української письменниці – живе, сильне, незламне звучить з вуст молодого покоління в усіх куточках України. Виступи дітей та молоді знову розкрили перед нами красу і силу творчості Лесі Українки.  Саме від таких заходів серце пронизується гордістю, що є в Україні небайдужі люди, які надають учням можливість відчути себе впевненими, повірити у свої здібності та талант. Назва конкурсу спонукає  не змагатися між собою, а змагатися за нове життя.