Літературна композиція – «Жінки у драмі кохання Т.Г.Шевченка»

Ця казка днів — вона була недовгою
Цей світлий сон — пішов без вороття.
Це тихе сяйво над моєю долею —
Воно лишилось на усе життя…
Т. Г. Шевченко

Кожна нація, якій пощастило відкрити і висловити свою творчу ідентичність, своє глибинне самопізнання, базу національної культури, осягнула це могутнім словом свого національного пророка. Серед тих щасливих, вибраних народів є і ми, українці.

Тарас Шевченко… Безсмертний для нашого народу, тому все, що з ним пов’язане, дороге нам і рідне.
9 березня у Красноградській районній бібліотеці був проведений захід, присвячений річниці від дня народження Великого Кобзаря. На літературну композицію під назвою «Жінки у драмі кохання Т.Г.Шевченка» завітали студенти Красноградського медколеджу.

Кохання – чи не найболючіша сторінка долі Шевченка, бо не мав він ані сімейного щастя, ані родинного тепла, ані хатинки, обсадженої садочком, ані люблячої дружини… Не було й діточок. Не судилося.

Затамувавши подих присутні слухали про Шевченка не лише як борця, а й як ніжного й вразливого душею, чистого серцем лірика. У творчому доробку Шевченка темі жіночих страждань присвячений не один вірш.

Бібліотекарі та відвідувачі вдало переплели розповідь про життя та творчість письменника із виразним читанням та інсценізацією уривків із творів Шевченка. Присутні знайомились з іменами жінок, які в різний період полонили серце романтика-Шевченка.