Житловим сертифікатом скористалися понад 970 отримувачів компенсації з Харківщини

Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

З використанням житлових сертифікатів отримувачі компенсації придбали 845 об’єктів нерухомого майна на території Харківської області – 631 квартир та 214 приватних житлових будинків. Вартість придбаного житла складає понад 1,4 мільярда гривень. Загалом вже скористалися житловими сертифікатами понад 970 отримувачів компенсації з Харківської області, більшість придбали житло у Харкові, Ізюмській та Чугуївській територіальних громадах, решта – на території Київської, Львівської, Дніпропетровської, Полтавської, Закарпатської та інших областей.

«Реалізація програми єВідновлення в Харківській області – один з пріоритетних напрямків роботи ХОВА та громад регіону. На сьогоднішній день у 54 громадах функціонують комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені об’єкти нерухомого майна. Профільними комісіями наразі визначаються обсяги пошкоджень об’єктів нерухомого майна за даними актів комісійних обстежень та приймаються рішення щодо призначення допомоги», – повідомив Олег Синєгубов.

Крім того, у 36 територіальних громадах комісіями сформовано 3 446 сертифікатів з надання компенсації за знищене майно на більш як 4,7 мільярда гривень. В 12 територіальних громадах затверджено рішення про надання грошової компенсації для будівництва нового житла на суму понад 179,9 мільйона гривень.

Загалом, від початку реалізації програми єВідновлення в Харківській області надійшло 42 792 заяв для отримання грошової допомоги на ремонт пошкодженого житла. Вже отримали грошову допомогу для ремонту житла, пошкодженого внаслідок дій російських окупантів 24 225 заявників на загальну суму понад 2,2 мільярда гривень. Ще для 1 851 заявників передано на виплату компенсації на загальну суму понад 325,8 мільйона гривень.