В ХОВА розглянули тендерні закупівлі громад Харківського та Чугуївського районів

Під час засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність» під головуванням заступника начальника Харківської ОВА Євгена Іванова заслухали звіт громад щодо проведених закупівель.

Окрему увагу під час засідання приділили закупівлям Слобожанської тергромади. Внаслідок обстрілів російських окупантів критична інфраструктура громади зазнала серйозних руйнувань. Аби жителі низки населених пунктів під час осінньо-зимового періоду залишалися з теплом, з державного бюджету було виділено понад 34,8 мільйонів гривень на будівництво двох нових котелень. Також майже 12 мільйонів гривень виділили на потреби українських захисників.

«З огляду на те, що внаслідок бойових дій, громада фактично втратила основні об’єкти критичної інфраструктури, для успішного проходження опалювального сезону необхідна альтернатива. Наразі – це будівництво нових котелень. Роботи на завершальному етапі. Порушень виявлено не було», – зазначив Євген Іванов.

Вільхівською сільською військовою адміністрацією від початку року було здійснено 14 закупівель, вартість яких перевищила 500 тисяч гривень. Вони стосувалися ремонту систем водопостачання та централізованого теплопостачання, облаштування та ремонт укриттів, соціальних і послуг ЖКГ, відновлення покрівлі багатоквартирних житлових будинків тощо.

«Громадою було закуплено паливну деревину для забезпечення соціально вразливих верств населення на загальну суму більш як 1 мільйон гривень. Також для забезпечення роботи Пунктів незламності під час довготривалої відсутності світла було закуплено деревину твердих порід на понад 54 тисячі гривень», – повідомив начальник Вільхівської сільської військової адміністрації Олександр Шмиголь.

В Новопокровській тергромаді від початку року уклали 9 договорів, що перевищували півмільйона гривень. Будівництво нового модульного відділення ЦНАП за співфінансування ПРООН коштувало 575 тисяч гривень.

«Також  повна реконструкція системи опалення для роботи «Пункту незламності» у Введенському ліцеї коштувала 535 тисяч, ремонт пошкодженої амбулаторії – 976 тисяч. Інші закупівлі стосувалися забезпечень послуг ЖКГ та допомоги українським захисникам», – повідомила Новопокровська селищна голова Олена Слабінська.

Крім того, учасники засідання обговорили механізми допомоги територіальними громадами Силам оборони України шляхом закупівель прямими договорами з особливостями та передачі коштів субвенцій.