На Харківщині продовжують активно реалізовувати програму єВідновлення

Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Від початку дії програми єВідновлення, на Харківщині надійшло 38 621 заява для отримання грошової допомоги на ремонт пошкодженого житла. Найбільше заяв подано мешканцями Ізюмського, Харківського та Чугуївського районів. Наразі суми компенсацій сягнули 2,3 мільярда гривень: 22598 заявників вже отримали кошти на загальну суму більш як 2,1 мільярда гривень, для 100 жителів області передано на виплату понад 8,1 мільйона гривень, ще 1101 заявнику погоджено відшкодування на більш ніж 225,8 мільйона гривень.

«Профільними комісіями наразі визначаються обсяги пошкоджень об’єктів нерухомого майна за даними актів комісійних обстежень та приймаються рішення щодо призначення допомоги. Водночас, з відповідальними уповноваженими особами органів місцевого самоврядування, проводиться системна робота щодо вирішення організаційних питань з наповнення реєстру. Робота триває. На сьогодні вона є однією з пріоритетних напрямків в діяльності Харківської обласної військової адміністрації», – зазначив Олег Синєгубов.

З використанням житлових сертифікатів придбано 492 об’єкти нерухомого майна на території Харківської області – 374 квартири та 118 приватних житлових будинків. Вартість придбаного житла складає понад 823 мільйони гривень. Загалом вже скористалися житловими сертифікатами понад 700 отримувачів компенсації з Харківської області, більшість придбали житло у Харкові, Ізюмській та Чугуївській територіальних громадах, решта – на території Київської, Львівської, Дніпропетровської, Полтавської, Закарпатської та інших областей.

Крім того, у 34 територіальних громадах профільними комісіями сформовано 2 949 сертифікатів з надання компенсації за знищене майно на загальну суму більш як 4,1 мільярда гривень.