В ХОВА продовжують розглядати тендерні закупівлі громад Харківського району

Питання доцільності використання коштів та звіти про публічні закупівлі, сума яких перевищує 500 тисяч гривень, розглянули під час засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність».

Від початку поточного року Пісочинською територіальною громадою було проведено 19 відкритих торгів з особливостями на загальну суму понад 124,7 мільйона гривень. Цим коштом виконувалися роботи з облаштування безпечних середовищ – укриттів в закладах освіти, будівництво підземної школи, покриття послуг із забезпечення життєдіяльності громади та допомога українським захисникам. Під час процедур було заощаджено 17,6 мільйона гривень місцевого та державного бюджету.

«Наразі в громаді тривають процедури щодо закупівель газових котелень для забезпечення успішного проходження опалювального сезону, в тому числі за підтримки міжнародних партнерів. Особливість цих процедур в тому, що вони можуть проводитися шляхом відкритих торгів, що передбачено законом. В ході перевірок порушень або можливих корупційних проявів виявлено не було», – зазначив заступник начальника Харківської обласної військової адміністрації Євген Іванов.

В межах засідання розглянули звіт Солоницівської селищної ради щодо результатів проведення процедури публічних закупівель та витрачених коштів бюджетів усіх рівнів. Від початку року громадою було проведено 27 тендерів на загальну суму більш як 26 мільйонів гривень. Крім того, процедур, вартість яких перевищувала 500 тисяч гривень, в громаді провели 11. З них 5 стосувалися закупівлі матеріально-технічного забезпечення для українських захисників.

«Також селищним головою була прийнята програма, якою передбачені заходи в розрізі і субвенцій, і придбання необхідного оснащення на потреби Збройних сил України. Водночас було прийнято місцеву програму підтримки добровольців, українських захисників та членів їх сімей», – розповіла заступниця Солоницівського селищного голови Світлана Дригваль.

Роганською селищною військовою адміністрацією від початку поточного року було проведено 9 процедур, вартість яких перевищувала 500 тисяч гривень. Закупівлі стосувалися капітального ремонту доріг, найпростіших укриттів, а також комунікацій.

«На капітальний ремонт теплотраси в громаді  було виділено 31 мільйон гривень з обласного бюджету. Ця закупівля проводилася торік і наразі виконана. Також громада отримувала додаткове фінансування на капітальний ремонт найпростіших укриттів в багатоквартирних будниках. Нині ці роботи виконуються», – повідомила заступниця Роганського селищного голови Євгенія Янжула.