Суми компенсацій за програмою єВідновлення на Харківщині перевищили 2,3 мільярда гривень

Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Загалом профільні комісії отримали 37 936 заяв від жителів Харківщини для отримання грошової допомоги на ремонт пошкодженого житла за програмою єВідновлення. Із них 21 556 заявників вже отримали кошти на загальну суму понад 2 мільярди гривень, для 722 жителів області передані на виплату кошти на майже 65 мільйонів гривень, а для 1001 заявника погоджено виплату на 206,7 мільйонів гривень. Найбільше заяв подано мешканцями Ізюмського, Харківського та Чугуївського районів.

«Реалізації програми єВідновлення в Харківській області приділяємо найбільше уваги. Якомога більше заявників мають отримати компенсації, аби майбутній опалювальний сезон провести в своїх відремонтованих або нових оселях. Пришвидшуємо роботу профільних комісій у територіальних громадах області. Створеними комісіями наразі визначаються обсяги пошкоджень об’єктів нерухомого майна за даними актів комісійних обстежень та приймаються рішення щодо призначення допомоги», – повідомив Олег Синєгубов,

Крім того, з використанням житлових сертифікатів придбано 490 об’єктів нерухомого майна – 374 квартири та 116 приватних житлових будинки на території Харківської області. Вартість придбаного житла складає
820,6 мільйонів гривень. Житловими сертифікатами вже скористалися 700 отримувачів компенсації з Харківської області, більшість придбали житло в обласному центрі, Ізюмській та Чугуївській територіальних громадах, решта – на території Київської, Львівської, Дніпропетровської, Полтавської, Закарпатської та інших областей.

У 34 територіальних громадах комісіями сформовано 2 811 сертифікатів з надання компенсації за знищене майно на суму понад 3,9 мільярда гривень. В 12 територіальних громадах затверджено рішення про надання грошової компенсації для будівництва нового житла на загальну суму більш ніж 150,3 мільйона гривень.