Звання Герой України присвоєно Денису Шевченку (посмертно)

Найвищою державною нагородою за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові Указом Президента України від 28 червня 2024 року № 400/2024 присвоєно звання Героя України з удостоєнням ордена “Золота зірка” нашому земляку, родина якого проживає в селі Лигівка Сахновщинської громади Красноградського району – капітану ДЕНИСУ ШЕВЧЕНКУ (посмертно).
https://www.president.gov.ua/documents/4002024-51181

У 2020 році Денис закінчив Національну академію Національної гвардії України (спеціальність «військове управління», кваліфікація «офіцер тактичного рівня») та Харківський університет внутрішніх справ у 2021 році за спеціальністю «право».
З 2020 року служив у м. Ірпінь Бучанського р-ну Київської обл. в 3-му батальйоні оперативного призначення «Гроза» 1-ї бригади оперативного призначення імені П. Дорошенка «Буревій» Національної гвардії України.

Як кадровий військовий він з перших днів війни став на захист України.
Капітан Шевченко був командиром роти.
Завжди першим заходив на нульову позицію та виходив останнім. Ніколи не залишав побратимів на полі бою — ні поранених, ні загиблих. Його бойові товариші завжди були готові слідувати за ним у найзапекліших ситуаціях і разом виконувати найскладніші бойові завдання.

Загинув Денис 06.12.2023 на Донеччині під час ворожого мінометного обстрілу, внаслідок прямого влучання снаряду в приміщення, отримавши мінно-вибухові осколкові поранення несумісні з життям. Проводжаючи в останню путь капітана Дениса Шевченка багато побратимів говорили, що завдячують йому своїм врятованим життям.
Патріот, фаховий командир, людина з великим серцем – Денис Шевченко залишиться в нашій пам’яті, як і всі Герої, що віддали найцінніше у боротьбі за рідну землю – своє життя. Шануємо й пам’ятатимемо – І наші діти, і наші онуки, і всі покоління українського народу.
Дякуємо Героям України!
Слава Україні!🇺🇦