Красноградський район з робочим візитом відвідала заступниця Міністра освіти і науки СМІРНОВА ЄВГЕНІЯ

Разом із заступницею начальника ХОВА Вітою КОВАЛЬСЬКОЮ, директором Департаменту освіти і науки ХОВА Ольгою БЕСПАЛОВОЮ, начальником Красноградської РВА Віктором ВОЙТЕНКОМ та представниками ЮНІСЕФ Євгенія Ігорівна здійснила робочу поїздку до трьох громад району – Красноградської, Наталинської та Кегичівської.
Основна тема зустрічей – охоплення освітою та відповідними послугами дітей з особливими освітніми потребами. Конструктивний діалог, обмін думками, пропозиції та питання, що хвилюють громади й спільні шляхи їх вирішення на рівні Міністерства, обласної та районної військових адміністрацій та тісна співпраця з міжнародними партнерами – все це було присутнє під час зустрічей з керівниками громад та представниками освітян. Були відвідані інклюзивно-ресурсні центри в м. Красноград та сел. Кегичівка, а також заклади ЗСО в трьох громадах, де проходять заняття з дітьми з ОЛП в рамках проекту «Strengthen inclusive education for children with disabilities in Kharkivska oblast» (спільний проєкт ЮНІСЕФ та Харківського національного педагогічного університету імені Г.С.Сковороди), поспілкувалися з дошкільниками в Кегичівці, які на час відвідин закладу займалися в Кегичівському ліцеї за спільним проектом з ЮНІСЕФ «Покращення доступу до дошкільної освіти».
За результатами візиту окреслено нові шляхи та напрямки удосконалення роботи в частині охоплення дітей з ООП відповідною освітою, що має на меті її якісне оновлення та розвиток.
Працюємо далі з новими планами та завданнями.