СТАН ВАКЦИНАЛЬНОЇ КАМПАНІЇ проти COVID – 19 обговорили на нараді у голови Красноградської райдержадміністрації Віктора Войтенка.

Голова РДА нагадав, що Міністерство охорони здоров’я України своїм наказом від 30.11.2021 № 2664 розширило перелік організацій, працівники яких підлягають обов’язковій вакцинації проти COVID-19. Відповідний наказ набирає чинності з 31 січня 2022 року. Це працівники:
1) органів місцевого самоврядування;
2) закладів охорони здоров’я державної та комунальної форми власності;
3) комунальних підприємств, установ та організацій.
«Всі вони мають вчасно пройти вакцинацію, щоб мати змогу працювати у звичайному режимі. Вакцинація – це відповідальність кожного з нас» – наголошує Віктор Войтенко.
Учасники наради також обговорили питання щодо введення третьої, бустерної дози вакцини проти COVID-19 для всіх вакцинованих. Як відомо, з 6 січня поточного року в Україні зробили доступною для всіх ревакцинацію проти коронавірусу третьою дозою.
За інформацією МОЗ, третя доза вакцини багатократно посилює імунну відповідь проти різних штамів коронавірусу, включаючи «Омікрон», та наближає ефективність у попередженні госпіталізації до 90%.
Бустерну дозу не варто плутати з додатковою, оскільки додаткова доза вводиться людям, які через важкі хвороби дві дози вакцини могли не дати необхідного захисту, а бустерна потрібна щоб посилити ефективність вакцини, яка з часом знижується у всіх щеплених людей.
Довідково: станом на 11.01.2022 року у Краснограському районі бустерну дозу вакцини від COVID-19 вже отримали 63 мешканці.