День громади: Старовірівська сільська рада

Учора, 08 липня, в рамках проведення Дня громади,  делегація представників територіальних громад району на чолі з головою Красноградської райдержадміністрації Віктором Войтенком відвідали Старовірівську територіальну громаду, яка після укрупнення районів входить до складу Красноградщини.

У ході робочої поїздки очільник району обговорив із сільським головою Миколою Біндусом  перспективи соціально-економічного розвитку території громади та пріоритетні завдання на найближчий час.

Цього дня учасники виїзду ознайомилися з роботою Центру надання адміністративних послуг сільської ради. Відвідали Миколаївський та Караванський старостинські округи в яких ознайомилися з роботою Миколаївського ліцею та сільськими будинками культури, в яких було оновлено матеріально-технічну базу.

До плану робочої поїздки було включено знайомство з роботою одного з найбільших підприємств громади ТОВ «Власівський Мірошник» –  сучасний елеватор в селищі Палатки (залізнична станція Власівка), що є частиною елеваторної мережі Групи «Агропросперіс» – найбільшого виробника і експортера сільськогосподарських культур Чорноморського регіону.

Підприємство спеціалізується на післяурожайній діяльності – виробництво олії та тваринних жирів, виготовлення хліба та хлібобулочних виробів нетривалого зберігання.

Також візитували до ТОВ «Сила Природи», яке є виробником ягід та овочів згідно стандарту UA-BIO-108 міжнародних акредитованих органів сертифікації про органічне виробництво. Загальна площа полів складає 100 га, що є найбільшим органічним господарством в Харківській області.

Підсумувавши візит можна зробити висновок, що Старовірівська сільська рада – це перспективна молода громада, яка вже в своїй скарбничці має здобутки, а також є потенціал для подальшого розвитку своїх територій.