До уваги внутрішньо переміщених осіб!

На 25 жовтня 2020 року в Україні заплановано проведення чергових місцевих виборів. Цього року взяти участь у голосуванні вперше зможуть переселенці з Донбасу і Криму
Для цього Центральна виборча комісія прийняла новий порядок зміни виборчої адреси, який дає можливість голосувати на місцевих виборах за місцем фактичного проживання. Для участі в виборах треба змінити місце голосування. Зробити це можна швидко та не виходячи з дому.
Центральна виборча комісія запустила відповідний е-сервіс на сторінці Держреєстру виборців, де внутрішньо перемішені особи можуть змінити адресу виборчої дільниці для участі в голосування на місцевих виборах.
Міністерство цифрової трансформації 6 липня 2020року повідомило , що змінити місце голосування можна лише до 9 вересня 2020 року.
Заява може бути подана до органу ведення Державного реєстру виборців у паперовій або електронній формі.
Заява в електронній формі створюється шляхом подання заяви через особистий кабінет виборця: https://bit.ly/3iABZ07.
У кабінеті виборця слід обрати категорію «Заяви, запити», а далі — «звернення щодо зміни виборчої адреси».
Пройти ідентифікацію на сайті реєстру виборців можна лише за допомогою електронного цифрового підпису. Його можна безкоштовно та швидко отримати, наприклад, у додатку Приват24.
До заповненої заяви треба підвантажити один із документів:
— довідка ВПО;
— договір оренди житла;
— документ про право власності на житло тощо.
Повний перелік документів можна переглянути на сайті Держреєстру.
Після завершення процедури має надійти лист-підтвердження заявки про зміну виборчої адреси. Про результат розгляду заяви повідомлять пізніше через електронну пошту, або ж це можна перевірити самостійно на сайті Держреєстру.
У паперовій формі заява подається виборцем особисто або через уповноважену особу, повноваження якої оформлено відповідно до законодавства за адресою: м. Красноград вул. Соборна 58А.
Під час подання заяви у паперовій формі до органу ведення Державного реєстру виборців виборець пред’являє документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України, – паспорт громадянина України у вигляді паспортної книжечки або картки чи тимчасове посвідчення громадянина України (якщо особа нещодавно набула громадянства України).
Змінити виборчу адресу треба до 9 вересня 2020 року.
Зазначена адреса буде визначена як постійна — тобто у майбутньому знову заповнювати заяву не доведеться. Виборча адреса не підлягає повторній зміні протягом наступних 6 місяців.