Звернення начальника Красноградської РВА Віктора ВОЙТЕНКА до Дня визволення міста Красноград – районного центру Красноградщини від нацистських загарбників

19 вересня ми відзначаємо річницю звільнення Красноградщини від нацистів, вшановуємо пам’ять полеглих, вклоняємось воїнам-визволителям, усім, хто зробив свій внесок у перемогу в Другій світовій війні.
Дякуємо тим, хто в тилу самовідданою працею наближав розгром ворога та допомагав піднімати Україну з руїн. Згадуємо всіх, чиє життя забрала та страшна війна.
Гірко визнавати, але українцям знову довелося стати на захист України, її свободи та територіальної цілісності, від посягань ворога.
Сучасні захисники України виявились гідними слави своїх дідів і прадідів, а тому сьогодні ми пишаємось героїзмом, силою духу та мужністю наших захисників і твердо віримо у нашу перемогу.
У цей історичний день ми не повинні забувати, що знову захищаємо рідну землю, всю Україну від вже російських загарбників. Нинішні захисники й захисниці України у боротьбі з агресором відстоюють незалежну і соборну державу, ставши гідними нащадками слави воїнів-визволителів. Пам’ятаймо, що наша сила у нашій єдності, тому йдемо разом до нашої Перемоги!
Вічна і світла пам’ять загиблим!
Слава Україні! Героям Слава!