На Харківщині виплати компенсацій за пошкоджене майно за програмою єВідновлення сягнули 2,1 мільярда гривень

Про це повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов.

«Продовжуємо реалізовувати програму єВідновлення у Харківській області. Приділяємо особливу увагу профільним комісіям, спільно з очільниками районних військових адміністрацій прискорюємо їх роботу з наповнення Державного реєстру майна, пошкодженого та знищеного внаслідок повномасштабної війни. Сьогодні це один із пріоритетних напрямків роботи», – сказав Олег Синєгубов.

 З початку дії програми єВідновлення від жителів Харківщини надійшло 38,8 тисячі заяв для отримання грошової допомоги на ремонт житла, пошкодженого внаслідок збройної агресії рф. Майже 22,7 тисячі заявників вже отримали відповідну компенсацію, на їх рахунки спрямували 2,1 мільярда гривень. Ще для 1,78 тисячі заявників погоджено виплату компенсації на суму 482,8 мільйона гривень. Найбільша кількість звернень – від мешканців Ізюмського, Харківського та Чугуївського районів.

Загальна кількість заяв про надання компенсації за знищене майно, яка надійшла від жителів Харківщини, складає 7832, з них 7567 – у формі сертифіката, 265 – у формі коштів для будівництва нового житла. Комісіями сформовано 3020 сертифікатів за результатами розгляду 2568 звернень про надання компенсацій за знищене майно на 4,2 мільярда гривень.

На сьогодні з використанням житлових сертифікатів мешканці Харківської області придбали 492 об’єкти нерухомого майна (374 квартири й 118 приватних житлових будинків) на суму понад 823 мільйона гривень.

Загалом житловими сертифікатами вже скористалися понад 700 отримувачів компенсації з Харківської області. Більшість заявників придбали житло у місті Харків, Ізюмській та Чугуївській громадах. Решта – на території Київської, Львівської, Дніпропетровської, Полтавської, Закарпатської областей.